Приготування стейку.
Кулінарі́я — область людської діяльності пов'язана із приготуванням їжі. Складається з техніки приготування, технічного забезпечення та рецептів.

Загальний опис

Приготування їжі називають кулінарією, а слово «кулінарія» походить від латинського culina — кухня й означає кухонна або кухарська справа.[1]
Способи кулінарії поділяються на три основні види:
Варіння — доведення певного продукту до закипання рідини, приготування їжі з великою кількістю рідини, готування їжі на па́рі.
Смаження, або тушкування — приготування їжі за допомогою тепла в олії та інших жирних продуктів.
Випікання — приготування їжі з допомогою духовкипечімікрохвильової печі, у давні часи в жарі, де продукт стає придатним до споживання при високій температурі.
Також їжу поділяють на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати. Натуральна їжа приготовлена без додавання туди не натуральних продуктів. Напівфабрикати виготовляють на фабриках, де за основу служить натуральна їжа і до неї додають певні ненатуральні хімічні речовини. Фабрикати виготовляють без вмісту натуральної їжі.

Кулінарія в національних культурах


Борщ з пампушками
Кулінарія — одна з найменш ізольованих частин національної культури. Більше того, кулінарія — інструмент інтерналізації світу — так український борщ і вареники, грузинські шашлики, вірменська толма, японські суші, швейцарське фондю, італійські карпаччо й піца, американські гамбургери, східна шаурма й багато інших національних страв стали інтернаціональними, розповсюджені по всій планеті.
  • Українська кулінарія має давні традиції і отримала світове визнання[2]
  • Грузинська кулінарія характерна застосуванням певних продуктів, розповсюджених тільки на Кавказі, і, як наслідок, наявність певних страв, популярність яких отримала всесвітнє визнання.[3]
  • Польська кулінарія є результатом багатьох, головним чином європейських впливів — у першу чергу — від сусідів — українців, німців, інших народів, а також має цілий ряд своїх суто польських характерних страв, зокрема картопляну запіканку
  • Салат з куркою, ананасами і пекінською капустою


    Салат з куркою, ананасами і пекінською капустою

    Сьогодні будемо готувати салат з куркою і ананасом, який сподобається вам та вашій сім'ї. Готується така страва просто і швидко, виходить дуже смачно!

    Інгредієнти:
    копчена куряча грудка - 300-400 г;
    консервовані ананаси - 1 банка;
    твердий сир - 200-300 г;
    пекінська капуста - 600-800 г;
    майонез - 300 г.

    Процес приготування салату з куркою, ананасами та капустою.


    Дрібно нашаткувати пекінську капусту.
    1
    Рекламний блок
    Сир нарізати на невеликі кубики.
    2

    Курячу грудку нарізати також на невеликі кубики.
    3

    Висипаємо всі підготовлені продукти в загальну миску, додаємо до них консервовані ананаси.
    4

    Потім додаємо майонез і добре все перемішуємо. Розкладаємо салат по красивим креманкам або прикрашаємо за вашим смаком.
    5

    Будьте впевнені, що цей салат стане сімейним кулінарним улюбленцем, бо в ньому дуже гармонійне поєднання інгредієнтів, салат свіжий, ніжний та смачний, дуже швидко готується. Смачного.
    6

    Якщо вам сподобався цей рецепт салату з ананасами та куркою, то додайте його собі у соціальні мережі, нехай і ваші друзі його оцінять.
  • Молочний кисіль


    Молочний кисіль

    Сьогодні приготуємо десерт з дитинства - молочний кисіль. Він буде густим і ніжним як мус, а саме головне – дуже смачним!

    Інгредієнти:
    молоко - 800 мл;
    картопляний крохмаль - 4 ст. л.;
    цукор - за смаком;
    ванільний цукор - 1 ч. л.

    Процес приготування молочного киселю.


    Картопляний крохмаль пересипаємо в чашку і заливаємо молоком. Добре перемішуємо.
    1
    Рекламний блок
    Проціджуємо молочно-крохмальну суміш через сито.
    2

    Переливаємо молоко в каструлю, додаємо цукор, ванільний цукор, добре перемішуємо. Доводимо молоко до кипіння.
    3

    В кипляче молоко тонкою цівкою вливаємо молочну суміш і, помішуючи, проварюємо 3-4 хвилини. Розливаємо кисіль по креманкам.
    4

    Даємо киселю охолонути, а потім відправляємо в холодильник на пару годин.
    5

    Згадайте своє дитинство разом зі своїми дітьми - приготувати цей легкий, швидкий і смачний десерт. Молочний кисіль можете прикрасити на свій смак: шоколадом, ягодами, фруктами, варенням або джемом. Смачного!
  • Салат з печінкою тріски, яйцями і сиром


    Салат з печінкою тріски, яйцями і сиром

    Сьогодні рецепт салату з печінки тріски. Готується така страва дуже просто, запросто прикрасить будь-який святковий стіл.

    Інгредієнти:
    відварна картопля - 2-3 шт.;
    цибуля порей або шалот - 50-60 г;
    печінка тріски - 200 г;
    майонез - 60-70 г;
    варені яйця – 2 шт.;
    тертий сир - 60 г;
    сіль, чорний перець - за смаком;
    свіжа зелень.

    Процес приготування салату.


    Порей розріжемо уздовж на 4 частини. Викладемо на сито і промиємо проточною водою.
    1

    Картоплю натираємо на крупній тертці. Якщо ви її тільки що зварили і вона ще тепла, то можна розім'яти її вилкою.
    2
    Рекламний блок
    Сюди ж викладаємо цибулю і майонез, додамо трохи чорного перцю. Все перемішуємо.
    3

    Тепер варені яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки натираємо в сир. Акуратно перемішаємо виделкою.
    4

    Салат можна збирати. Нижній шар - картопля з цибулею і майонезом.
    5

    Тепер сюди натираємо білок. Розподіляємо.
    6

    Зверху печінка тріски. Трохи її розминаємо виделкою. Зверху полийте трохи масла, що залишилося від печінки.
    7

    Тепер сир з жовтком.
    8

    Зверху можна додати свіжу зелень. Тепер кільце можна знімати.
    9

    Смачного!
  • Ганаш з білого шоколаду


    Ганаш з білого шоколаду

    Сьогодні будемо готувати простий і дуже смачний шоколадний крем-ганаш з білого шоколаду. Для цього знадобиться всього 2 інгредієнта - білий шоколад і жирні вершки.

    Інгредієнти:
    білий шоколад - 600 г;
    жирні вершки - 200 г.

    Процес приготування ганашу.


    Є декілька способів приготування цього крему: хтось спочатку розтоплюємо шоколад і потім додає до нього вершки.

    І другий варіант - коли ви можете заощадити час і відразу розтопити шоколад з гарячими вершками. Цей варіант особливо підійде новачкам, бо в ньому менше ризику перегріти шоколад - спочатку в мікрохвильовій печі, а потім через перепад температур з вершками.

    І як варіант шоколад і вершки можна відразу плавити на водяній бані. Головне, що потрібно врахувати, це пропорції. Для білого шоколаду - це три до одного: на три частини білого шоколаду беремо 1 частину жирних вершків.
    Рекламний блок

    Нарізаємо білий шоколад.
    1

    Заливаємо його гарячими вершками. І даємо так постояти приблизно пару хвилин.
    2

    Потім потрібно все добре перемішати, щоб не залишилося грудочок. Якщо вони все-таки залишилися, то крем можна підігріти в мікрохвильовій печі.
    3

    Ганаш поки ще рідкий, в такому вигляді його буде складно намазувати на торт. Але він досить швидко остигає в холодильнику і вже через 10 хвилин він стане консистенції рідкої сметани. Тепер крем можна збити міксером протягом 1 хвилини. Крем відразу ж побіліє і стане більш повітряним.
    4

    Таким кремом можна вирівнювати тортик або промазувати їм бісквіти.
    5

    Смачного!
  • Піца без дріжджів


    Піца без дріжджів

    Всі ми любимо піцу і це факт. Варіантів виконання цієї смачної страви безліч. Звичайно ж, всі ми любимо класичну піцу на дріжджовому тісті, але дуже часто за браком часу ми пропонуємо користуватися рецептом цієї піци на сирному тісті. Повірте це дуже швидко і смачно.

    Інгредієнти.
    Для тіста:
    сир - 125 г;
    молоко - 4 ст. л.;
    куряче яйце - 1 шт.;
    рослинна олія - 5 ст. л.;
    сіль - 1/4 ч. л.;
    харчова сода - 1/4 ч. л.;
    пшеничне борошно - 200-210 г.

    Для начинки:
    шинка - 150 г;
    сирокопчена ковбаса - 40 г;
    ріпчаста цибуля (маленька) - 1/4 шт.;
    помідори (маленькі) - 2 шт.;
    твердий сир - 150 г;
    майонез - 1 ч. л.;
    протерта м'якоть томатів (кетчуп або томатний соус) - 1,5-2 ст. л..

    Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів 17-20 хвилин.

    Процес приготування піци без дріжджів.


    Першим ділом приготуємо тісто. Розтираємо сир, щоб він став більш однорідним.
    1

    Додаємо в нього молоко, яйце, рослинне масло, сіль і соду. Все гарненько розмішуємо.
    2

    Потім невеликими порціями вводимо попередньо просіяне борошно і будемо замішувати тісто. Ось таке тісто повинно вийти - досить щільне, але м'яке. Кладемо тісто в пакет і залишимо в холодильнику на півгодини.
    3
    Рекламний блок
    Поки тісто в холодильнику, займемося начинкою. Шинку нарізаємо тонкими скибочками.
    4

    Сирокопчену ковбасу ріжемо також тонко.
    5

    Половину маленької цибулинки ріжемо чверть кільцями.
    6

    Помідори - тонкими кружечками.
    7

    Сир тремо на овочевій тертці.
    8

    Тісто дістати з холодильника і розкачати в коло товщиною 5 мм. Кладемо його на деко, застелений папером для випічки. По краях робимо невеликий бортик.
    9

    Тісто змащуємо протертою м'якоттю томатів. Зовсім небагато присипати сиром.
    10

    Укладаємо начинку в один шар: шинку, сирокопчену ковбасу, кружечки помідор, зверху присипати трохи цибулею, потім трохи майонезу для соковитості, і сир. Відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів.
    11

    І ось ароматна піца готова. В духовці воно була 17 хвилин.
    12

    Цей рецепт дуже зручний, так як не треба довго чекати, коли підійде тісто, а також цей варіант ідеальний для повторного розігрівання. Готується дуже швидко і виходить незрівнянно смачно.

Коментарі